Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Országismeret képes leírás - Német nyelv.tlap.hu
részletek »

Országismeret - Német nyelv.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemetnyelv.tlap.hu » Országismeret
Keresés
Találatok száma - 13 db
Berlin

Berlin

Németország fővárosának, Berlinnek a hivatalos honlapja aktuális hírekkel a város életéből. Bemutatja a város nevezetességeit, múzeumait, gazdasági életét, kultúráját valamint videókat is nézhetünk itt, amelyek segítik a hallott szöveg értésének készségét.

Das Deutschland-Portal

Das Deutschland-Portal

Németország hivatalos turisztikai oldalai német nyelven. Átfogó és sokrétű ismereteket nyújt az országról, a tartományokról, vidékeiről, látnivalóiról, épített és természeti örökségéről, a gazdaságról és a turizmusról.

Deutsche Städte

Deutsche Städte

Egy interaktív térkép segítségével barangolhatunk a német tartományokban és a legnagyobb városokban. A városokról a leírás könnyű és érthető nyelvezetű. Nagyon jó a szövegértés fejlesztésére és emellett érdekes és hasznos információkat tudunk meg az országról képekkel illusztrálva és az egeret a kijelölt szavakon tartva szómagyarázatok segítik a megértést.

Deutschland Turismus

Deutschland Turismus

Átfogó és részletes információk Németországról német nyelven, a történelmi városokról, kastélyokról, várakról, világörökségi színhelyekről, rendezvényekről interaktív térképpel, panoráma fotókkal.

Fürstentum Liechtenstein

Fürstentum Liechtenstein

A Liechtensteini Hercegség hivatalos honlapja. Az ország hivatalos nyelve német. Német nyelven olvashatunk a hercegi család történetéről, videókat is nézhetünk. Megismerkedhetünk az ország történelmével, állami szimbólumaival és letölthető információs anyag is rendelkezésre áll.

Hamburg

Hamburg

A WDR (Westdeutscher Rundfunk) webtévéje Hamburg városát mutatja be szöveggel és képpel. Másfél órás film. Jól fejleszthető a filmmel a hallott szöveg értése s közben érdekes és hasznos információkat kaphatunk a városról.

Landeskunde leicht zu lesen

Landeskunde leicht zu lesen

Érdekes országismereti tudnivalókról olvashatunk itt német nyelven. Az egyes szövegekhez feladatlapok is tartoznak, amelyek le is tölthetők. Témák: a német himnusz, szélenergia, Joschka Fischer, Zeppelin, sör, karnevál, bélyegtörténelem, stb.

Luxembourg

Luxembourg

Louxemburg hivatalos nyelve a német. Az oldal Luxembourg város hivatalos turisztikai lapja. Megismerkedhetünk a város történelmével, látnivalóival, gasztronómiájával, kultúrájával. Az oldalon letölthető ingyenes brossúrák is találhatók.

Österreich Portal

Österreich Portal

Az Österreich Portal multimédiás oktatói csomag az interneten, mely a német, mint idegen nyelv tanításához nyújt segítséget. Az országismeret oktatásához vagy elsajátításához felhasználható témákat, háttérinformációkat, on-line anyagokat, projektleírásokat és gyakorlatokat tartalmaz. A tanulók interaktív gyakorlatokat és feladatlapokat, a tanárok hasznos tanácsokat és inspiráló ötleteket találhatnak az Österreich Portalon.

Hirdetés
Portal für Deutschlernende

Portal für Deutschlernende

Nagyon sok érdekes és hasznos információt nyújt az oldal Németországról, a városokról, tartományokról szokásokról, ünnepekről, irodalomról és kultúráról. Németország mellett megismerkedhetünk a többi német nyelvű országgal is.

Tatsachen über Deutschland

Tatsachen über Deutschland

Online kézikönyv német nyelven Németországról aktuális és érdekes tényekkel. Foglalkozik az ország földrajzával, a népességével, politikai rendszerével, gazdaságával, tudományos életével, szociális rendszerével és kultúrájával.

Tatsachen über Österreich

Tatsachen über Österreich

Az Osztrák Külügyminisztérium lapja német nyelven. Olvashatunk Ausztriáról és az ott élő emberekről, az ország történetéről, gazdaságáról, a szociális rendszerről, a képzésről, a tudományokról és a kutatásokról.

UNESCO Welterbestätte in Deutschland

UNESCO Welterbestätte in Deutschland

Az UNESCO világörökség németországi bizottságának a hivatalos honlapja, ahol megismerkedhetünk a német világörökségi színhelyekkel. Letölthető brosúrákat is találhatunk az oldalon. A világörökségi színhelyeket interaktív térképpel is szemléltetik.

Tuti menü